Baklust - Filmjölksbröd med valnötter

Redan innan vi flyttade in i huset började jag bli taggad på att få baka i ett stort, luftigt och praktiskt kök med bra utrustning. I våras började jag köpa bakbunkar och tänka på vad jag skulle baka när vi flyttade in. Det är inte så att jag är någon proffs precis, jag bakar nog hellre än bra. Men jag älskade att baka när jag var liten och för mig blir det en sorts idyll och "lifegoal" att få stå ett mitt eget kök och baka, huset fylls med doft av nybakat och andra njuter (förhoppningsvis) av det jag gjort.

Så i veckan inhandlade jag brödformar, jag börjar alltså från noll, haha. Jag minns nämligen ett bröd som min kompis Malin bakade en gång för längesen i hennes studentlägenhet. Det var gjort på filmjölk och smakade ljuvligt. Jag berättade om det för mamma och självklart hade hon en recept på ett filmjölksbröd i hennes gamla receptbok.

Sagt och gjort, igår bakade jag två filmjölksbröd med valnötter. Det var superenkelt och blev ljuvligt gott. Så jag tänkte dela med mig av receptet här, det kanske är någon annan amatör-bak-entusiast som vill provbaka :)

Recept

6dl filmjölk

1dl sirap

2tsk bikarbonat

1tsk salt

4dl grahamsmjöl

4dl vetemjöl

4dl rågsikt

1dl vetekli

2msk brödkrydda

1 näve valnötter (fyll det med vad du gillar, typ frukt, nötter, frön osv.)

Gör såhär

Blanda alla ingredienser till en kladdig smet.

Häll i en smord brödform 2 liter eller i två stycken 1,5 liters (jag använde två stycken 1,5 liters)

Grädda i 150grader i 1,5 timme (jag tog ut dem efter 1tim 15min)

Hoppas ni vill prova och gillar det!

#recept #baka #matbröd #bröd #filmjölksbröd

Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44