Husbygge del 6 - Vardagsrum

Det har nu gått exakt en vecka sedan vi flyttade in i huset. Det känns fortfarande overkligt, lite som att hälsa på någons sommarstuga, som jag dessutom får styla som jag vill (dröm!). Att flytta från en 50-tals lägenhet på 42kvm + 4kvm balkong i Stockholm till ett hus på 135kvm på en 2 250kvm tomt på Gotlands landsbygd är en viss skillnad... Jag älskar det!

Men nu till dagens ämne, hur vi tänkt inreda vårt vardagsrum. Tankarna sattes igång redan för ett år sedan då vi visste att bygget skulle bli av. För mig har det varit svårt att backa från inredningsbranschen, all inspiration från instagram, pinterest och mina kunders hem för att verkligen gå till botten med vad jag gillar, hur jag trivs bäst att bo. Med alla andras fina hem, olika stilar och trender som jag jobbar med varje dag tycker jag det är svårt att se vad som är jag i alltihop. Men jag tror jag kom fram till svaret (och ja, min sambo har också varit med och tyckt och tänkt, i alla fall godkänt).

Här ser ni ett stilkollage jag gjorde för några månader sedan, bara för att ni ska få en uppfattning av hur jag tänker mig rummet på ett ungefär.

Soffa + Loveseat - Petito - Furninova

Matta - Kilandsmattor LÄNK (sponsrad)

Vas - Ball vase - Cooee Design

Sittpuff - Åhléns

Taklampa - JH5 - Formakami

Sofforna bestämde jag mig för redan för nästan ett år sedan. Jag tycker det är oerhört svårt att hitta en soffa som är snygg men samtidigt skön och inte alltför dyr. Så när jag såg denna på Posh Living så bestämde jag mig snabbt för att det var den det fick bli. Nätt i designen men samtidigt en lite "loose-linne-känsla" och extremt skön!

Mitt nästa steg var att hitta en matta som är skön att gå och sitta på, är lite sådär silkesglansig och tillräckligt stor (240x400cm) för att hjälpa till att dämpa ekot i rummet som har 4meter i takhöjd. Jag visste faktiskt från början precis vart jag skulle få tag i vad jag behövde, Kilands Mattor såklart! Efter att ha jobbat med många olika kunders önskemål om stil och budget på mattor genom åren så har jag landat i att Kilands Mattor levererar bäst. Därför hörde jag av mig till Kilands och åkte ner till deras stora butik i Jönköping för att känna och klämma på alla olika mattor, 2 timmar av superbra service och en lunchpaus senare så föll valet på denna matta.

Namn: Montella

Färg: Ljusgrå 152

Typ: Heltäckningsmatta

LÄNK (sponsrad)

En tjock, mjuk matta med sådär superfin glans (utan att vara en äkta silkesmatta som är svår att få ren fläckar ifrån). Den är måttbeställd så vi kunde anpassa den efter just vårt rum och billigare än alla andra mattor som jag har hittat i samma storlek och kvalité. När vardagsrummet är mer klart så ska ni få se mattan på plats, den blev såå fin!

Längtar så mycket att få visa er bilder på de färdiga rummen!

#gotland #trivselhus #husbygge #vardagsrum #livingroom #moodboard #kollage #inspiration

Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44