Husbygge del 4 - byggprocessen

Det längesen sedan sist! Vi bor nu på Gotland och har hunnit komma in i våra respektive jobb väl. Det känns dock som att vi är på en enda lång semester och jag väntar fortfarande på att vi ska behöva packa våra väskor och åka hem. Den känslan kanske försvinner när vi väl bor i vårt eget hus och kan packa upp alla våra saker igen. Fram tills igår har vi lånat min sambos kusins lägenhet och nu bor vi i svärfars lägenhet tills huset är klart. För det börjar nämligen närma sig, helt otroligt!

Ni ska nu få en extremt snabb återblick på hur byggprocessen har sett ut för oss, håll i er!

Husleveransen

Den 13 mars då det var planerad husleverans från Trivselhus blev en regnig och kall dag, vi tog en lugn morgon eftersom byggarna sagt att de inte skulle var så mycket att titta på förrän framåt kl. 09:00. Men kring kl. 08:00 får vi ett sms av våra nya grannar, som redan bor på plats, att väggar börjar resas på plattan. Frukosten gick snabbt och inom en halvtimme var vi på plats.

Mycket riktigt, två väggar var redan uppe när vi kom fram och sedan gick det med en jäkla fart. Två dagar senare, fredagen den 15 mars var taket tätt och vi hade taklagsfest för byggarna. Här kommer bilder från den 13-15mars.

Tryck på pilen till höger i bildspelet för att se alla bilder.

Tryck på bilden och swipea sedan mellan bilderna om du tittar från din mobil.

Bygget fram tills idag

För att hämta ikapp tiden från den 15 mars och framåt så får ni här se ett bildspel i kronologisk ordning från de gånger vi var och tittade till huset, bilder som Viktors pappa åkt förbi och tagit och bilder från hur det ser ut nu när vi är på plats.

Det har varit, och är fortfarande, en fantastiskt spännande resa att se sitt eget hus växa fram. Hur alla val av färger, handtag, lister och smådetaljer kommer på plats och blir precis som vi drömt om.

Tryck på pilen till höger i bildspelet för att se alla bilder, du ser beskrivning av bilden längst ner när du håller muspekaren över bilden.

Tryck på bilden och swipea sedan mellan bilderna om du tittar från din mobil.

Oj vad många bilder det blev! Ändå är det bara en bråkdel av allt som hänt under tiden. Vi känner oss så otroligt nöjda och lyckligt lottade som har fått jobba med ett så fantastiskt team som Bolex Bygg här på Gotland. De har lagt upp sitt arbete så att slutbesiktningen flyttats till nästan två månader tidigare än beräknat. Så helt plötsligt kan det vara så att vi bor i huset om 2-3 veckor! Galet!

Nästa gång tänkte jag börja visa er hur vi tänkt inreda, rum för rum. Mycket är ju redan uttänkt och beställt så jag tänkte att det kan vara roligt för er att se.

Ta hand om er så länge!

(Huset bygger på en planritning från Trivselhus som är vår husentreprenad)

#trivselhus #husbygge #bygganytt #byggprocess

Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44