Husbygge del 3 - planlösning

För att lättare förstå vad jag fortsätter att prata om, läs gärna de tidigare delarna i serien om vårt husbygge, inläggen hittar du här.

Samtidigt som vi letade entreprenad att bygga vårt hus så tittade vi på oändligt många varianter på planlösning. Det blev på så sätt tydligt vad vi gillade mest och vi fastande snabbt för en planlösning hos Trivselhus. Det var delvis också därför vi valde att gå vidare med dem. Vi har flyttat lite väggar och flyttat och tagit bort en hel del fönster, men grunden är fortfarande densamma.

Såhär ser vår fina, fina planlösning ut :)

OBS! Möbleringen och terassen på ritningen är bara Trivselhus förslag på möblering, ni kommer senare få se vårt val av möblering och terass.

Det är en lagom stor enplansvilla i vinkel på 135kvm. Huset har en stor öppen planlösning med fyra meter upp till nock där vi längtar att umgås med familj och vänner, tre sovrum med utrymme för vår lilla familj att en dag kanske få bli större eller fyllas av älskade gäster. Vi har två badrum så gäster kan gå ett eget och jag kommer att få ett arbetsrum. Tanken är att delen som går ut med två sovrum, arbetsrum och stora badrummet ska bli ”familjedelen”. Delen där vi får vara mer privata och där vi inte behöver städa när det kommer gäster, haha.

Som ni hör är platsen för gäster otroligt viktig och nästan central i vårt val av planlösning. Anledningen är att hela min familj som står mig väldigt nära och betyder otroligt mycket för mig bor på fastlandet. Lika så min sambos mamma och alla våra vänner. Vi vill alltid att dörren ska stå öppen och det ska aldrig kännas för krångligt att komma över till ön.

Jag kan fortfarande knappt tro att det det ska bli vårt! Bara grejen att få utrymme och plats att gå undan för sig själv. Vi har nu bott över 4 år på 42kvm och kommer snart få ett kök/vardagsrum som är 16kvm större än hela vår bostad. Det är helt otroligt!!

Nästa gång tänkte jag visa er mer av bygget. När huset levererades till tomten och en uppdatering om vart vi ligger i byggprocessen just nu. Vi måste ju komma ikapp, så vi får hoppa över lite detaljer längs vägen.

Nu har jag tre lugna dagar på jobbet för att hinna med att packa ner det sista av lägenheten. På torsdag går det stora flyttlasset med alla våra saker till Gotland. Men det dröjer ytterligare ett par veckor innan vi är på plats helt och kan börja kalla ön för vårt hem.

Ha en fortsatt skön måndag allihopa!

#byggahus #husbygge #trivselhus #Gotland #planritning

Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44