Husbygge del 1 - Varför Gotland?

Jag måste bara börja med att säga tack för all respons på mitt inlägg på Instagram där jag berättade om att vi bygger hus. Det har varit så svårt att hålla tyst så länge, men vi har inte velat berätta någonting innan arbetsgivare osv vet om det först. Men nu är vi igång!

Jag tänkte berätta om hur allting började genom att svara på en fråga; varför just Gotland?

Och det är ganska enkelt, min sambos pappa är gotlänning och han har en syster och kusin på ön, därför har han själv bott på ön ett par år och har varit på Gotland mycket. När vi blev tillsammans började jag hänga på och det tog inte lång tid innan jag föll pladask. Det låter klyschigt men egentligen så enkelt, hela min själ känner sig så ”hemma” när jag är på Gotland. Därför har vi länge pratat om att en dag ska vi flytta dit.

När vi var på Gotland för precis ett år sedan i mars så tog vi många turer med bilen (som vi alltid gör) med svärfar för att titta på hus, både hus till salu och olika husstilar. Asså behöver ni en guidad hustur på Gotland så hojta, jag känner en som är expert! :) Under våra turer blev vi mer och mer inne på att vi kanske ska satsa på att bygga ett eget hus. Jag har länge hållit fast vid idén om att jag ska ha en gammal kalkstensgård som jag ska skrota runt på med snickarbyxor och knarrande breda plankgolv. Men jag inser också att kunskapen och intresset för att lära sig allt och värmepumpar och saker som går sönder inte riktigt finns plus att min sambo aldrig drömt om någon gammal förfallen gård. Så näst sista dagen innan vi skulle åka hem så åkte vi själva ut till en tomt som var till salu. Och jisses, vi föll pladask! En stor tomt bredvid öppna fält och hästar som går fritt i skogen intill, dessutom var tomten nästan gratis (Stockholmsmått mätt). Och eftersom det går ganska snabbt i svängarna när jag är i farten och min sambo var också helt kär så ringde vi upp mäklaren, två dagar senare var tomten vår! Lyckliga, rädda, utan lånelöfte och höga på Gotlandsluft så var vi helt säkra på att detta skulle bli fantastiskt!

Hur det gick sen med val av entreprenör alt. bygga lösvirke och bygglov tar vi i nästa inlägg. Här är bilder från förra sommaren när vi var på tomten, helt nykära.

Lycklig sambo.

Lite växtlighet finns på tomten.

Utsikt från köksfönstret.

Utsikt från vardagsrummet.

För att ni som bara vill läsa om husbygget enkelt ska hitta till dessa inlägg så märker jag dem med Husbygge del x och lägger upp en egen kategori för detta. Det gör ju också att ni som inte vill läsa om husbygget enkelt kan klicka förbi dessa inlägg.

Ställ gärna frågor angående bygget här, på mail (hej@josephineinterior.se) eller på Instagram så ska jag försöka besvara dem i inläggen.

Ha en fortsatt skön dag!


Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44