Formex 2018

Puh! Hemma efter en dag på Formex på Älvsjömässan i Stockholm. Så mycket intryck, nya människor och inspiration. Jag ska inte göra någon lång utläggning om trender och analys av mässan (får ändå inte till några bra foton i mäss-ljuset), men vill bara nämna några saker som jag tittade lite extra på.

Det är ofta mycket samma saker och märken på alla de här mässorna, men i år upptäckte jag faktiskt ett varumärke jag inte lagt märke till tidigare. Nämligen Store Factory! Det är ett svenskt varumärke med enkel design och närhet till naturen, helt i min smak alltså. Eftersom bilderna från mässan blir så dåliga så får ni ett smakprov från deras hemsida. Kika gärna in deras instagram för mer inspiration här.

Bilder från Storefactory

För er som inte vet det så älskar jag färgen dusty pink, så mycket att min logga är rosa, att min sambo börjar sätta stopp för att köpa mer kläder i den färgen och att både hallen hemma och sänggaveln är i just den perfekta rosa färgen. Men, på årets mässa blev det nästan lite för mycket av det goda. Det var rosa precis överallt! På kuddar, dukar, väggar, vaser, steamers, smycken, porslin, soffor, ljus, affischer, foldrar, ja ALLT! Det var till och med så jag tyckte att det blev lite väl mycket. Här är ett axplock av vad som fanns i rosa under mässan. Tycker ni det kan bli för mycket rosa?

Annars var det mycket svart porslin och svarta ståldetaljer, naturmaterial (framförallt rotting/bambu) och sammeten håller i sig. Jag trodde dock att vi skulle få se mycket mindre av det gråa och mycket mer av beige/bruna toner (ala Lotta Agatons utställning förra möbelmässan). Men icke, mycket av det gråa hänger kvar.

Ha en fin kväll!


Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44