IVAR 50år - Pressfrukost

Igår var jag på IKEAs pressfrukost för att fira stilikonen IVAR som fyller 50år! Helt fantastiskt att en produkt som är så enkel och billig håller så länge över tid i stil och populäritet. Dessutom så har IKEA och Pella Hedeby, som gjort stylingen, verkligen lyckats uppdatera och få IVAR att kännas väldigt trendig.

Här kommer några nyckelårtal i IVARs historia:

1970 - BOSSE (som var hyllans första namn) lanseras för första gången i IKEA katalogen.

1975 - BOSSE byter namn till INGO (efter den världsberömda boxaren Ingemar Johansson)

1977 - "Stadiga framgångar för INGO hyllor" Citerat från IKEA katalogen 1977.

1979 - INGO byter namn till UFFE.

1984 - UFFE byter namn till vad den heter idag, IVAR!

Sedan dess har det lanseras mängder av intressanta tillbehör för att uppdatera och göra hyllan personlig, nästa nyhet kommer i februari och visas på bild nedan. Här ser ni några bilder från utställningen vi delvis fick ta del av på pressfrukosten.

IVAR stol, grålackade skåp och hyllgavel som fyllts med kork och blivit en anslagstavla. (Pella hade även gjort vikväggar med hjälp av gavlar, enkelt att bara sätta gångjärn och täcka med valfritt material, så snyggt!)

De grålackade skåpen IVAR.

Närbild på gaveln, hur smart?

Och här ser ni nyheten som kommer in i varuhusen i februari, de vita skåpen.

Bilder från IKEAs pressarkiv.


Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44