"Hur inreder jag min lilla balkong?"

För ett tag sedan gjorde Houzz en intervju med mig angående mina bästa tips för att få en härlig balkong på begränsad yta. Nedan kommer utdrag från artikeln, ni hittar den i sin helhet här.

De flesta ställer ut ett kaféset mitt på balkongen och nöjer sig med några krukor och en balkonglåda. Men vad tycker Josephine Sundström på Josephine Interiör alltid ska finnas med på en liten balkong, och vilka knep använder hon för att få till en mysig och ombonad balkong? “Om det finns ett måste på en balkong så tycker jag det är textilier, eftersom de är lättare att hålla vid liv än växter”, säger Josephine, och fortsätter: “Det kan vara i form av kuddar, plädar, dukar, mattor eller till och med gardiner. Textilier gör så otroligt mycket för att det ska kännas mysigt och för att få till känslan av att inomhusmiljön flyttar ut.”

Styling: Josephine Interiör Foto: Thomas Nylund

TIPS! Jobba med textilier på golvet för extra sittmöjlighet, som i bildexemplet. Självklart gör växter också otroligt mycket, så de kommer på en stark andraplats för Josephine. På den lilla balkongen gäller det att utnyttja balkongräcket och höjden, för att få in växter på ett sätt som inte stjäl yta.

Matcha utsikten med naturmaterial “Jag gillar att använda naturmaterial, det funkar också helt logiskt väldigt bra i naturen och med de färger som finns runtomkring en balkong”, menar Josephine. “Det får även en liten balkong att kännas mer utomhus. Så att satsa på hampamattor, textilier i linne och möbler i trä tycker jag är att föredra. De tål också väder och vind och blir ofta bara finare med åren – jag gillar det hållbarhetstänket.”


Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44