Gör egna saffransscones

November 29, 2016

 

I söndags, på första advent, bakade jag scones med saffran. Det var så rogivande men framförallt gott och mysigt att äta framför nyhetsmorgon bland julpyntet och alla tända ljus. Verkligen ett tips om du har en morgon med lite mer tid. 

 

Ingredienser: 

- 100 g smör 

- 1/2 g saffran 

- 1 msk flytande honung (går bra med strösocker om man inte har honung)

- 8 dl vetemjöl 

- 4 tsk bakpulver 

- 1/2 tsk salt 

- 4 dl mjölk

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.

  4. Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.

  5. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.

  6. Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad.

Receptet kommer från ica.se.

 

Please reload

Senaste inlägg
Please reload

Arkiv
Please reload

Följ mig 

Josephine Interiör     josephine@ohliving.se     070 375 45 44