Gör din egen julkrans

Glad första advent!

Första advent är, för många, startskottet på julpyntet hemma. Jag älskar enklare pynt där naturen får flytta in. I veckan gjorde jag en egen, julig krans som jag tänkte hänga hemma som julpynt. Jag tycker den passar lika bra inne på väggen eller i ett fönster som på dörren. Tänkte dela med mig av hur jag gjorde.

Du behöver:

- En tjock ståltråd eller en tunn galge (typ kemtvättsgalge). Jag använde dock en blomställning som det klättrat murgröna på.

- Brunt hampasnöre.

- Tunn grön ståltråd eller grön sytråd.

- Avbitartång eller sax, beroende på tråd.

- Ett valfritt urval av sådant du vill att din krans består av. Jag använde mig av gran, tall med kottarna kvar och eucalyptus.

Gör såhär:

- Börja med att böja till din ståltråd/galge så att det bildar en cirkel och en krok för dekorativ upphängning.

- Linda hampasnöre runt toppen av cirkeln och runt korken.

- Välj ut hur du vill placera dina grenar. Jag valde att inte sätta ris hela vägen runt utan bara i nederkant. Jag placerade eukalyptusen underst på vänster sida, mest som utfyllnad i bakgrunden, sedan granen och överst tallen så kottarna skulle komma fram. Jag valde att bara ha lite grenar på högersida, jag gillar när man inte får en perfekt mitt, det får gärna vara lite asymmetriskt.

Som du kanske märker så finns det tusentals valmöjligheter i hur du får till din krans som du vill, låt kreativiteten flöda. Såhär blev min!


Senaste inlägg
Arkiv
Följ mig 

Josephine Interiör             hej@josephineinterior.se           070 375 45 44